Groepsaankopen2024-04-29T16:11:26+02:00

Groepsaankopen

Overweeg je zonnepanelen of een thuisbatterij aan te schaffen? Hoewel groepsaankopen aantrekkelijk lijken, verbergen ze vaak verborgen nadelen. Bij APEC Energy benadrukken we de voordelen van lokale expertise en persoonlijke aandacht. In deze sectie onthullen we waarom groepsaankopen mogelijk niet de beste keuze zijn voor jouw energietoekomst.

Lokale ondersteuning en persoonlijke begeleiding

Geen lange wachttijden

Door deel te nemen aan groepsaankopen kunnen de wachttijden oplopen voor installatie, aansluiting en afwerking, wat frustratie en vertraging kan veroorzaken.

Geen nummer, persoonlijke begeleiding

Vermijd het gevoel van anoniemheid dat gepaard gaat met groepsaankopen door te kiezen voor een installateur die je behandelt als een individu, niet als een nummer. Bij APEC Energy bieden we persoonlijke begeleiding waardoor we ook snel kunnen reageren op eventuele problemen of vragen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wees bewust van de commerciële belangen achter groepsaankopen en de mogelijke gevolgen voor de kwaliteit van de installatie. Kies voor lokale expertise en betrouwbaarheid voor een duurzame oplossing op lange termijn.

Zekerheid

Veel installateurs gaan naar goedkopere producten grijpen om de prijs te kunnen drukken om de groepsaankoop te winnen wat de kwaliteit van de installatie niet ten goede komt.

Is een groepsaankoop echt geen goed idee of voordeliger?

Na analyse blijkt dat APEC Energy in de meeste gevallen een betere offerte kon voorleggen dan de groepsaankoop omdat de veiling een momentopname is waarbij de prijs die in mei wordt opgemaakt pas vele maanden later wordt geïnstalleerd zonder rekening te houden met prijsdalingen op de markt.
Vorig jaar werd de veiling voor de installatie van zonnepanelen en thuisbatterijen gewonnen door een firma uit Limburg. Denk maar na als er later een probleem is met je installatie en iemand van Limburg moet komen en de extra kosten die daarbij gepaard gaan.

Wat zeggen onze klanten

“Uiterst tevreden, goede afspraken en afhandeling tot in detail. Steeds bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen, ook na de installatie!”

Bruno S.

Erkende installateur

Bij APEC Energy zijn we in het bezit van een RESCert certificaat. Je kan er dus zeker van zijn dat je bij een erkende installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen terecht komt! 

Rescert

Partners

Veelgestelde vragen rond groepsaankopen

Kan ik zelf mijn merken kiezen bij een groepsaankoop?2024-04-29T16:48:16+02:00

Neen. Bij een groepsaankoop wint de goedkoopste aanbieder de veiling. Om die lage prijs te kunnen aanbieden, kiezen installateurs vaak voor de goedkoopste merken. Dit zijn dan dikwijls de zogenaamde C-merken waarbij de kwaliteit vaak te wensen overlaat. Garantie en ondersteuning wordt daarbij ook tot een minimum beperkt en zorgen voor oplopende kosten als men na de installatie ondersteuning of service nodig heeft.

Kunnen mijn panelen snel geplaatst worden bij een groepsaankoop?2024-04-29T16:46:38+02:00

Neen.
Groepsaankopen kunnen leiden tot langere wachttijden voor installatie, wat frustratie en vertraging kan veroorzaken. Eerst wordt een periode van enkele maanden ingelast om alle deelnemers te verzamelen. Nadien worden installateurs aangeschreven die enkele weken de tijd krijgen om in te tekenen op de veiling. Als laatste wordt de goedkoopste aanbieder geselecteerd zonder aandacht te schenken aan regio of kwaliteit. In het beste geval zal de installatie 6 maanden na intekening  kunnen plaatsvinden, vaak veel later.

Kan ik specifieke wensen doorgeven bij een groepsaankoop van zonnepanelen en/of thuisbatterijen?2024-04-29T16:25:50+02:00

Neen. Kies voor een lokale installateur zoals APEC Energy die persoonlijke begeleiding bieden en snel kunnen reageren op eventuele vragen of wensen. Door rechtstreeks te werken met een lokale expert kun je rekenen op een persoonlijke dienstverlening, waarbij jouw wensen en noden correct worden ingevuld.

Titel

Ga naar de bovenkant