Praktische info2023-05-22T08:35:46+02:00

Praktische info

Duurzame energie wordt steeds belangrijker in onze moderne samenleving. Zelfstandigen en KMO’s hebben ook een belangrijke rol te spelen in deze transitie naar een meer duurzame energievoorziening. Het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie kan niet alleen bijdragen aan een verminderde ecologische voetafdruk, maar kan ook zorgen voor kostenbesparingen op de lange termijn.

Offerte

De eerste stap om gebruik te maken van onze diensten is het maken van een afspraak met één van onze verkopers. Onze verkopers hebben geen binding met een specifieke leverancier en zijn daarom in staat om jou een objectief advies te geven over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw situatie en toekomstplannen. Tijdens de afspraak zal de verkoper jouw situatie en behoeften bespreken, zodat hij of zij een goed beeld heeft van wat jij precies zoekt.

Offerte
Planning

Planning

Nadat je de offerte hebt ontvangen, zal het dossier technisch worden uitgewerkt. Dit houdt in dat de informatie die is verzameld tijdens de afspraak met onze verkoper verder zal worden verwerkt en dat er een gedetailleerd plan van aanpak zal worden opgesteld.

Om dit plan van aanpak zo accuraat mogelijk te maken, zullen onze experts persoonlijk bij je langskomen.

Installatie

Na het opstellen van het plan van aanpak zal er in overleg met jou en onze techniekers een tijdstip worden afgesproken voor de plaatsing. Op de dag van de installatie zullen onze experts langskomen om alles van A tot Z te installeren. Hierbij wordt uiteraard zorgvuldig te werk gegaan, zodat de installatie op een veilige en efficiënte manier verloopt.

Installatie
ServiceNaVerkoop

Service na verkoop

Ook na de plaatsing kan je op APEC Energy blijven rekenen. Als je vragen hebt of een onderhoud wenst, dan kan je steeds bij ons terecht.

Wil je graag een oplossing op maat? Onze experts helpen je graag verder!

Wat zeggen onze klanten

“Uiterst tevreden, goede afspraken en afhandeling tot in detail. Steeds bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen, ook na de installatie!”

Bruno S.

Erkende installateur

Bij APEC Energy zijn we in het bezit van een RESCert certificaat. Je kan er dus zeker van zijn dat je bij een erkende installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen terecht komt! 

Rescert

Partners

Veelgestelde vragen rond zonne-energie

Kan ik zonne-energie opwekken tijdens stroomuitval of stroomonderbrekingen?2023-05-02T11:44:44+02:00

Nee, tenzij het zonne-energiesysteem is uitgerust met onze thuisbatterijen. Zonne-energiesystemen zijn ontworpen om stroom op te wekken tijdens daglichturen wanneer zonlicht op de zonnecellen valt. Als er een stroomuitval of stroomonderbreking plaatsvindt, zal het systeem geen stroom opwekken. Door een thuisbatterij aan het systeem toe te voegen, kan de opgewekte zonne-energie (die je niet direct nodig hebt) opgeslagen worden voor later.

Hoe bepaal ik de grootte van het zonnesysteem dat ik nodig heb?2023-04-24T08:00:17+02:00

De grootte van het zonnesysteem dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Energieverbruik: Je moet weten hoeveel energie je gemiddeld per dag verbruikt om te bepalen hoeveel zonne-energie je nodig hebt.
  • Dakoppervlakte: Je moet weten hoeveel beschikbare oppervlakte er is om te bepalen hoeveel zonnepanelen je kan plaatsen.

Bij Apec Energy kunnen we je helpen bij het bepalen van de juiste grootte van jouw zonnesysteem, rekening houdend met de specifieke behoeften en omstandigheden. 

Zijn er subsidies beschikbaar voor zonne-energiesystemen?2023-05-02T11:45:27+02:00

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor zonne-energiesystemen. De hoogte van de subsidie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem en de locatie van de installatie. Het is het beste om de precieze voorwaarden en beschikbare bedragen te verifiëren bij de bevoegde overheidsinstanties (zoals de Vlaamse regering) of bij de experts van Apec Energy.

Wat is zijn de voordelen van zonne-energie?2023-05-02T11:46:14+02:00

Er zijn veel voordelen verbonden aan zonne-energie. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Duurzaamheid: Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron en produceert geen schadelijke uitstoot voor het milieu.
  • Onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en kunnen jarenlang zonder problemen werken.
  • Economisch voordeel: Je bent onafhankelijk van de stijgende energieprijzen. Op lange termijn zal je dus heel wat geld kunnen besparen. 

Titel

Ga naar de bovenkant