KMO’s & Industrie2024-04-29T10:41:45+02:00

KMO’s en Industrie

Duurzame energie wordt steeds belangrijker in onze moderne samenleving. Zelfstandigen en KMO’s hebben ook een belangrijke rol te spelen in deze transitie naar een meer duurzame energievoorziening. Het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie kan niet alleen bijdragen aan een verminderde ecologische voetafdruk, maar kan ook zorgen voor kostenbesparingen op de lange termijn.

Zonnepanelen voor zelfstandigen en KMO’s

Een van de meest voorkomende manieren is het installeren van zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand. Zonnepanelen bieden heel wat voordelen voor bedrijven, zoals het verlagen van de energierekening én het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien stimuleert de overheid het gebruik van zonnepanelen door subsidies en belastingverminderingen aan te bieden.

Thuisbatterijen voor zelfstandigen en KMO’s

Thuisbatterijen zorgen voor een revolutie in de manier waarop zelfstandigen en kleine bedrijven werken. Met het juiste opslagsysteem kunnen bedrijven en kmo’s geld besparen, energiezuiniger worden en meer controle krijgen over hun energieverbruik.

Slimme sturing voor zelfstandigen en KMO’s

Als zelfstandige of eigenaar van een klein bedrijf is het efficiënt beheersen van de elektriciteitskosten de sleutel tot het behouden van een gezond budget. Slimme sturing op het elektriciteitsverbruik is een innovatieve manier voor zelfstandigen om hun energierekening onder controle te krijgen. Met behulp van deze technologie kan je jouw energieverbruik volgen en de nodige aanpassingen doen om jouw totale factuur te verlagen.

Laadpalen voor zelfstandigen en KMO’s

Nu steeds meer mensen elektrisch rijden, kan een laadpaal op jouw parking natuurlijk niet ontbreken. Bovendien is laadpaal zeker interessant als jouw bedrijf een elektrisch wagenpark heeft.

Wil je graag een oplossing op maat van jouw bedrijf? Onze experts helpen je graag verder!

Wat zeggen onze klanten

“Uiterst tevreden, goede afspraken en afhandeling tot in detail. Steeds bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen, ook na de installatie!”

Bruno S.

Erkende installateur

Bij APEC Energy zijn we in het bezit van een RESCert certificaat. Je kan er dus zeker van zijn dat je bij een erkende installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen terecht komt! 

Rescert

Partners

Veelgestelde vragen rond zonne-energie

Kan ik zonne-energie opwekken tijdens stroomuitval of stroomonderbrekingen?2023-05-02T11:44:44+02:00

Nee, tenzij het zonne-energiesysteem is uitgerust met onze thuisbatterijen. Zonne-energiesystemen zijn ontworpen om stroom op te wekken tijdens daglichturen wanneer zonlicht op de zonnecellen valt. Als er een stroomuitval of stroomonderbreking plaatsvindt, zal het systeem geen stroom opwekken. Door een thuisbatterij aan het systeem toe te voegen, kan de opgewekte zonne-energie (die je niet direct nodig hebt) opgeslagen worden voor later.

Hoe bepaal ik de grootte van het zonnesysteem dat ik nodig heb?2023-04-24T08:00:17+02:00

De grootte van het zonnesysteem dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Energieverbruik: Je moet weten hoeveel energie je gemiddeld per dag verbruikt om te bepalen hoeveel zonne-energie je nodig hebt.
  • Dakoppervlakte: Je moet weten hoeveel beschikbare oppervlakte er is om te bepalen hoeveel zonnepanelen je kan plaatsen.

Bij Apec Energy kunnen we je helpen bij het bepalen van de juiste grootte van jouw zonnesysteem, rekening houdend met de specifieke behoeften en omstandigheden. 

Zijn er subsidies beschikbaar voor zonne-energiesystemen?2023-05-02T11:45:27+02:00

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor zonne-energiesystemen. De hoogte van de subsidie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem en de locatie van de installatie. Het is het beste om de precieze voorwaarden en beschikbare bedragen te verifiëren bij de bevoegde overheidsinstanties (zoals de Vlaamse regering) of bij de experts van Apec Energy.

Wat is zijn de voordelen van zonne-energie?2023-05-02T11:46:14+02:00

Er zijn veel voordelen verbonden aan zonne-energie. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Duurzaamheid: Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron en produceert geen schadelijke uitstoot voor het milieu.
  • Onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en kunnen jarenlang zonder problemen werken.
  • Economisch voordeel: Je bent onafhankelijk van de stijgende energieprijzen. Op lange termijn zal je dus heel wat geld kunnen besparen. 

Titel

Ga naar de bovenkant