Slimme sturing2024-02-19T08:07:55+01:00

Slimme sturing

Maak slim gebruik van zonne-energie met de handige sturing van Apec Energy. Met onze slimme technologie kun je jouw batterij en laadpaal moeiteloos beheren, waardoor je het maximale rendement uit je zonnepanelen haalt. Eenvoudig te installeren en compatibel met de meeste omvormers en laadpalen. Ontdek hoe je jouw energieverbruik kunt verbeteren en geld kunt besparen met de slimme en gebruiksvriendelijke technologie van Apec Energy.

Erkende installateur

Voor onze slimme sturing werken we samen met FlexiO en LIFEPOWR. FlexiO zet zich al jaren in voor het optimaliseren van energie-flexibiliteit en het transformeren ervan tot waardevolle stabiliteit voor het energienet. Je kan er dus zeker van zijn dat je bij ons in goede handen bent!

LIFEPOWRLOGO

De voordelen van slimme sturing

Dynamisch tarief

Door over te stappen naar een dynamisch energiecontract met slimme sturing van Apec Energy, kun je optimaal profiteren van variërende uurprijzen gedurende de dag.

Capaciteitstarief

Onze slimme sturing houdt rekening met jouw maandelijkse piekverbruik, door middel van slim laden en batterijgebruik. Dit gebeurt volledig automatisch en leidt tot besparingen op je energiefactuur.

Zonneopbrengst

Als je zonnepanelen meer energie produceren dan je omvormer aankan, opent dat nieuwe mogelijkheden. Met onze slimme sturing kan die extra zonne-energie de batterij in of terug het net op!

Netbalancering

Het elektriciteitsnet moet altijd in balans zijn. Met meer hernieuwbare energie wordt dit steeds uitdagender. Gelukkig helpen nieuwe technologieën, zoals stuurbare grootverbruikers en batterijen, hierbij.

Scherpe prijzen, maximale garantie

Investeren in slimme sturing een verstandige beslissing. Door je energie efficiënter in te zetten, kan je heel wat op je energierekening besparen. Met stijgende energieprijzen is het installeren van slimme sturing een verstandige keuze die zowel op korte als op lange termijn zijn voordelen zal bieden.

Een dashboard van jouw installatie op 1 handige plek!

Ontvang een actueel overzicht van alle historische en actuele gegevens van jouw zonnepanelen, batterij en laadpaal op één handige plek. Ontdek hoeveel je bespaart op je energiefactuur en genereer extra opbrengsten met onze slimme sturing. Beheer ook eenvoudig je laadpaal en kies uit verschillende laadmodi voor het opladen van je elektrische voertuig.

Veelgestelde vragen rond slimme sturing

Verslijt mijn batterij niet sneller door deel te nemen aan netbalancering?2024-02-08T08:38:37+01:00

Als een deel van je batterij wordt gebruikt om het elektriciteitsnet in balans te houden, wordt dat deel gereserveerd. Dit betekent dat je batterij minder vaak wordt opgeladen en ontladen, wat de levensduur verlengt. Dit gereserveerde deel bevindt zich aan de uiteinden van de laadcapaciteit, waardoor de batterij minder onder stress staat. Kortom, je batterij gaat langer mee!

Hoe wordt de besparing dankzij zonnepanelen berekend?2024-02-08T08:39:25+01:00

In sommige situaties kan de besparing lager uitvallen dan verwacht. Bijvoorbeeld, als er een aparte omvormer voor de zonnepanelen is geïnstalleerd, vooral nadat een batterij is toegevoegd, kan het zijn dat we niet alle benodigde gegevens hebben. In werkelijkheid kan de besparing hoger zijn.

Een negatieve waarde kan duiden op een technisch probleem.

Hoe worden mijn totale besparingen berekend?2024-02-08T08:40:00+01:00

De besparingen worden berekend als het verschil tussen je huidige energiefactuur met slimme sturing en wat je zou betalen zonder energie-installatie, tegen een standaard variabel tarief. Deze berekeningen zijn gebaseerd op informatie in het systeem.

Je bespaart zowel door zonnepanelen als dankzij de slimme sturing. Wij rapporteren transparant, zodat je altijd op de hoogte bent van de prestaties van jouw energie-installatie.

Titel

Ga naar de bovenkant