Laadpalen2023-05-22T08:32:39+02:00

Laadpalen

Met de opkomst van elektrische rijden is het geen verrassing dat mensen op zoek zijn naar handige én betrouwbare oplaadoplossingen. APEC Energy biedt innovatieve oplossingen voor het laden van elektrische voertuigen, waarbij veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en kostenefficiëntie steeds centraal staan. Of je nu een particulier bent of een bedrijf, wij hebben de juiste laadpalen voor jou! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze laadpalen.

Voordelen van een laadpaal

Laadpalen zijn een handige en veilige manier om jouw elektrische wagen op te laden. Dankzij een laadpaal zal je thuis jouw wagen snel kunnen opladen en hoef je niet meer naar publieke laadpaal te zoeken. Het is ook mogelijk om je elektrische auto op te laden met een tussenstuk en een gewoon stopcontact, maar je huishoudelijke elektriciteitsnet is niet bedoeld om zo’n grote hoeveelheden energie te verwerken. Bovendien is laden met een laadpaal thuis tot vier keer goedkoper. Indien je zonnepanelen hebt, kan je gratis de weg op!

Soorten laadpalen

Bij APEC Energy hebben we verschillende soorten laadpalen:

  • AC (langzaam laden): het kan 2 à 6 uur duren vooraleer je wagen volledig opgeladen is.
  • DC (snel laden): met deze laadpaal kan je jouw wagen al in 30 à 60 minuten opladen. 
  • Paal- of wandmontage: een aparte laadpaal of een wallbox bevestigt aan de muur.

 Geen idee welke laadpaal je moet kiezen? Onze experts helpen je graag verder! 

Wil je weten welke soort laadpaal er bij jou past? Onze experts helpen je graag verder!

Installatie en onderhoud van jouw laadpaal

Installatie van jouw laadpaal

Kennis van jouw elektriciteitsnet en stroomvereisten is essentieel voor een succesvolle installatie. Afhankelijk van het type laadpaal dat je selecteert, kunnen ook aanvullende componenten zoals kabels, behuizingen, etc. nodig zijn. De installatie van jouw laadpaal kan variëren. Bij APEC Energy streven we naar een levertermijn van maximum 2-3 weken, van bestelling tot installatie.

Onderhoud van jouw laadpaal

Jouw laadpaal laten onderhouden is belangrijk om deze goed te laten functioneren. Regelmatige inspecties zijn essentieel om eventuele problemen op te sporen vooraleer deze leiden tot systeemuitval. Bij APEC Energy controleren wij jouw laadpaal op schade, corrosie of vuilophoping die de werking zou kunnen beïnvloeden. Onze experts voeren bij aankomst verschillende tests uit om ervoor te zorgen dat alles correct werkt en vervangen, indien nodig, verschillende onderdelen. Bovendien zorgen ze ervoor dat jouw laadpaal steeds voorzien is van de laatste nieuwe software!

Wat zeggen onze klanten

“Uiterst tevreden, goede afspraken en afhandeling tot in detail. Steeds bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen, ook na de installatie!”

Bruno S.

De installatie van je laadpaal in 4 stappen

Offertegroen

1. Offerte

De eerste stap is het maken van een afspraak met één van onze onafhankelijke verkopers. Zij zullen jouw een offerte op maat bezorgen die rekening houdt met jouw situatie en toekomstplannen.

2. Planning

Na ondertekening van de offerte komen onze experts langs om samen met jou de locatie van de laadpaal te bepalen. We kiezen steeds een locatie die makkelijk te bereiken is, zo kan je zonder zorgen jouw elektrische wagen opladen.

Installatiegroen

3. Installatie

Vervolgens komen onze techniekers langs om de laadpaal te installeren. Afhankelijk van het type laadpaal dat je gekozen hebt, zorgen zij ook voor het nodige extra materiaal (behuizing, extra kabels). Je hoeft zelf helemaal niets te doen!

ServiceNaverkoop

4. Service

Het is belangrijk dat je jouw laadpaal frequent laat controleren. Ook na de plaatsing kan je op de experts van APEC Energy blijven rekenen.

Erkende installateur

Bij APEC Energy zijn we in het bezit van een RESCert certificaat. Je kan er dus zeker van zijn dat je bij een erkende installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen terecht komt! 

Rescert

Een laadpaal voor jouw bedrijf?

Als bedrijfseigenaar vraag je je misschien af of het installeren van een laadpaal bij jouw bedrijf de moeite waard is. Het antwoord is waarschijnlijk ja. Door het aanbieden van laadpalen aan werknemers en klanten toon je niet alleen je milieuvriendelijke bedrijfsimago, maar kan je op lange termijn ook heel wat geld besparen. Elektrisch rijden is veel goedkoper dan rijden op traditionele brandstoffen. Ideaal dus als je een groot wagenpark hebt.

Partners

Veelgestelde vragen rond laadpalen

Wat is de levensduur van een laadpaal?2023-05-02T11:29:39+02:00

De levensduur van jouw laadpaal kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren (type laadpaal, kwaliteit van de onderdelen, onderhoud, etc.). Gemiddeld kan een laadpaal, indien deze goed onderhoud wordt, 20 jaar meegaan. Het is dus sterk aangeraden om regelmatig jouw laadpaal te laten controleren op eventuele problemen en defecten.

Op welke plek installeer je het best een laadpaal?2023-05-02T11:29:50+02:00

De beste plek voor jouw laadpaal hangt van enkele factoren af. Eerst en vooral moet je de bereikbaarheid van jouw laadpaal in het achterhoofd houden. Waar parkeer je meestal je wagen? Het antwoord op deze vraag zal waarschijnlijk ook het antwoord zijn op de vraag waar je best je laadpaal laat installeren. De tweede factor die je in overweging moet nemen is de afstand van jouw parkeerplaats tot jouw meterkast. Hoe verder jouw laadpaal zich van jouw meterkast bevindt, hoe duurder de installatie.

Wat is normaal laden (AC) en snelladen (DC)?2023-05-02T11:31:25+02:00

De meeste laadpalen zijn AC-laders. Bedrijven en particulieren kiezen vaak voor dit soort laadpalen omdat deze een pak goedkoper zijn. Het opladen van jouw wagen met een AC-lader duurt meestal 2 à 8 uur (afhankelijk van jouw type wagen). DC laadpalen zijn een pak sneller. Het volledig opladen van jouw wagen kan al op 60 minuten tijd. Deze soort laadpalen vind je echter alleen langs de snelweg terug en zijn minder interessant voor bedrijven en particulieren.

Titel

Ga naar de bovenkant